Power Equipment Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all,
I have a 3500 with 300 hours on it. One year old. I had to unplug the low oil sensor last year to get it to stay running.
Yesterday I noticed the display was backlit after sitting for a couple weeks. To make sure the battery was not drained I attempted to start it. It would fire quick and then die. Over and over. Ran fine two weeks ago.
It seems as if it's some sort of ignition safety switch cutting it off as soon as it starts.
Any ideas?

Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
3,815 Posts
is this an inverter unit?
if so yes there is safety stuff tied in for the spark.

also corrosion or water in the connections will ground out the spark or stop ckt.
use dielectric grease on all of the plugs and connections in the case or chassis.

an inline spark tester is a must.
and use a good fluke ohm meter and track down the short.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Yes. This is an inverter unit.
Without a schematic I am not sure how to track the short. My thoughts are the ignition module is faulty since it fires and then immediately cuts the spark. The last time I used it we received a ton of rain and this module may have gotten wet as it is mounted on the floor inside the housing.
With the plug out, it will spark as long as I turn it over.
I do have access to another predator. I am going to swap this module and see if that solves my problem.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top