Power Equipment Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hello guys,

I've been lurking a little bit and decided to go ahead and start a post here. Glad to be here. :)

I have a Generac 8kw generator that is about 1 year old and I've had no major problems with it. I haven't had to use it much except for the periodic hour or 2 without power.

I was looking at it today and noticed there was a small puddle at the bottom of the generator (inside). It didn't look new so I don't know how long it's been there. It's right under the oil filter. When I manually started it, I noticed a little bit of oil coming from where the oil filter screws on, but when off, nothing.

I tried tightening the oil filter but to no luck. There's no "low oil" warning (if there even is one) but I'm not sure if this is a bigger problem. My thought is that the oil filter itself might be bad and be loose up top.

Is this a common issue and what do you guys think?
 

·
Premium Member
Joined
·
611 Posts
If it were me I would change the oil and filter making sure to clean the area of the leak well and then run it to see if the leak has gone away
 

·
Registered
Joined
·
400 Posts
Make sure that when you pull the old oil filter there are no old gaskets stuck to the mount. Just like in a car, it can happen and cause leaks.

Verify it's the correct filter too. Some can appear to be the correct size but have minor differences.
 

·
Banned
Joined
·
380 Posts
Generac is a "Price Point Only Device" and a very poor one, at that. Those educated in/of the power-generation industry/field know this.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top