My Powerstroke 3500 watt 212cc generator won’t start - Power Equipment Forum : Power Equipment Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 06-27-2018, 10:10 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My Powerstroke 3500 watt 212cc generator won’t start

I recently bought a powerstroke 3500 watt 212cc generator from a guy who sold it to me for $40. He said the only problem was the carb needed to be cleaned out, than it would start and run. I got back home and tore the carb apart it was full of rust and gunk so I cleaned it. I also did an oil change which uncovered what seemed to be mud in the Bottom of the crank case. So I cleaned it out and put fresh oil in. I put the carb back on after cleaning it and tried cranking it with new gas and filter. Nothing happend so I sprayed some carb cleaner into the inlet and still, nothing happened until about 8 pulls. I got a backfire from the exhaust but that was it. I’ve tried everything to get it running but can’t. I checked the compression and it was only at +/- 37 psi. I know that’s low.... I check the valves which seem to look ok. I took the head off and shined a light onto the inlet and I could see a tiny crack of light coming from the valve. So I kept trying to get it started but still no luck. I changed the gas in the tank again and hooked the carb back up. Than I pulled and I got a back fire from the carb with a cloud of white smoke. I sprayed some WD40 into the carb and it looked like it was blowing the WD40 back at me. It also seems to have a lot of air coming out of the breather tube (I don’t know if it’s normal) At this point I am lost and aggravated I don’t know what else could be wrong and I don’t want to spend $100 just for someone to look at it. Does anyone know what the problem might be?
Pay10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-17-2019, 12:31 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Houston, TX
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I see this is an older thread--did you ever find out what the problem was?
DIYD80 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Power Equipment Forum : Power Equipment Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome