Brand new Predator generator runs for 20 minutes then stops - Power Equipment Forum : Power Equipment Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-10-2012, 11:20 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default Brand new Predator generator runs for 20 minutes then stops

I just bought a brand new Predator 420cc 8750 Max/7000 Rated Watts from Harbor Freight. I put 5W-30 oil into it up to the fill line and put 5 gallons of 91 octane fuel into it. It starts up just fine with the pull cord (I didn't want to shell out the money for a battery for the electric starter) and runs for 20 minutes just fine. After 20 minutes it will just shut off abruptly. I have tried running it with no load (nothing plugged in) and also with load as I was thinking that maybe it had an auto-shutoff feature if it detected no load. That wasn't the case. I also checked the manual and it only has a low oil shutoff feature. I don't think it is low oil, as I just filled it up. I checked the throttle and adjusted a screw that seems to control how low the throttle can go, but that didn't seem to do anything to help. I don't know much about engines, so I would appreciate any help.
kevinrusson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-11-2012, 10:24 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 146
Default

Don't assume you have oil look and see. I would guess it is low. If it isn't low take it back to HF and they will give you a new one. You paid to have that option so use it. Roger
rhenning is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2014, 03:46 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 10
Default

A great*exchange of information.
__________________
dubli

Last edited by Zamenasew; 06-01-2014 at 07:02 PM.
Zamenasew is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 10:20 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
MowersGalore's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Melbourne
Posts: 13
Default

Blocked fuel cap breather ?? or fuel tap partially restricted
MowersGalore is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 06:08 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default

I agree, or could be connection for oil pressure sending unit. One question if you try to restart will it?
rkhunt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 08:34 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Compact Tractor Reviews Tractor Reviews Snowblowers Lawn Mower Forum
My Tractor Forum Snow Thrower Power Equipment Forum
Combine Forum Snowblower Forum ATV and UTV Reviews